Birds of Passage

  •  Cristina Gallego, Ciro Guerra
  •  Crime, Drama
  •  125 min

Colombia, 1970-talet, hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växande. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän.

Colombia, 1970-talet, hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växande. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet, passion och heder sammansmälter blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner som sätter liv, familj och urgamla traditioner på spel.

Birds of Passage öppnade Directors Fortnight-sektionen på den senaste filmfestivalen i Cannes där den mottog strålande kritik. Oscarsnominerade Ciro Guerra och Cristina Gallego är tillbaka med en film om lokala traditioner där pengar och makt korrumperar mitt i Colombias framväxande droghandel. Mäktiga Birds of Passage är Colombias bidrag till Oscar 2019.

OriginaltitelPájaros de verano
GenreCrime, Drama
RegissörCristina Gallego, Ciro Guerra
SkådespelareNatalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, Greider Meza, Jose Vicente, Jhon Narváez
Längd125 min
ÅldersgränsEj angivet
Språk talSpanska
Språk textSvenska
Premiär19 april 2019