Exodus

  •  Abbe Hassan
  •  Drama
  •  100 min

Amal är 12 år och på flykt från Syrien. I en hamn i Turkiet stöter hon ihop med flyktingsmugglaren Sam. Amal vill resa till Grekland där hennes systrar befinner sig i ett flyktingläger, för att tillsammans med dem möta upp sina föräldrar, i Sverige.

Exodus var öppningsfilm på Göteborgs Filmfestival och är Abbe Hassans debutfilm.

Amal 12 år, en fantasifull, humoristisk men traumatiserad ung tjej och den äldre och luttrade Sam, reser tillsammans genom Europa för att försöka hitta friheten… De utvecklar en pappa-dotter-relation, som både blir deras överlevnad och uppvaknande.

Regissör Abbe Hassan (producent Måste gitt) har nu avslutat inspelningen av långfilmen Exodus, i Grekland. Filmen, som är en modern road-movie om ett modernt och globalt fenomen, flyktingvågen, är Abbe Hassans debutlångfilm som regissör.

”Exodus är baserad på sanna historier. Från alla de miljoner människor som varit med om krig och flykt. Däribland min egen familj”.
”Filmens ingång till ämnet är unikt. Jag kommer att berätta den här historien med fantasi, humor, värme och hoppfullhet, vilket var det som fick mig att överleva när jag som 6-åring ensam fick fly från Libanon med hjälp av människosmugglare”, berättar Abbe Hassan.

Visningar

Vecka 13
tisdag 28 mars19:30 Biljetter

Filminfo

OriginaltitelExodus
GenreDrama
RegissörAbbe Hassan
SkådespelareAshraf Barhoum, Jwan Alqatami
Längd100 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talArabiska
Språk textSvenska
Premiär10 mars 2023