Barnfilm; Tottori! Sommaren vi blev superhjältar (Svenskt tal)

  •  Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen
  •  Barnfilm
  •  78 min
  •  Norge

Vega och hennes lillasyster Billie är på fjälltur med sin pappa i den norska vildmarken. Plötsligt händer en olycka. Deras pappa faller ner i en bergsskreva och skadar sig. Nu hänger det på Vega och Billie att hämta hjälp.

Vägen är allt annat än spikrak och fylld av vilda djur och farliga hinder. En och annan vuxen korsar deras väg men ingen tycks kunna hjälpa dem. De inser att de måste hjälpa pappa på egen hand. De två systrarna uppbringar all sin kraft för att inte vara rädda och när det verkligen gäller upptäcker de sina egna superkrafter.

I samband med biovisningen arrangeras verkstäder för barnen och deras vuxna. ​​I kreativa workshops utforskar vi olika material och fördjupar oss i olika teman med hjälp av bl.a. ljus, film, projicering och konstruktion.
Läs mer under EVENEMANG.
Välkomna att vara med!

Filminfo

OriginaltitelTottori!- Sommeren vi var alene
GenreBarnfilm
LandNorge
RegissörSilje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen
SkådespelareVega Østin, Bille Østin, Thomas Skjørestad, Nina Ellen Ødegård, Mette Arnstad, Oddgeir Thune, Kristoffer Joner, Svenska röster: Maja-Camille Wall, Saga Hedlund Stenmarck, Mippe Åman, Malin-My Wall, Beatrice Järås, Nisse Hallberg, Mattias Silvell
Längd78 min
ÅldersgränsFrån 7 år
Språk talSvenska (dubbat)
Språk textSvenska
Premiär19 mars 2021
Visas från18 september 2021