Vermeer på Rijksmuseum – Den största utställningen någonsin

  •  David Bickerstaff
  •  Dokumentär
  •  92 min

Under våren 2023 öppnade Rijksmuseum i Amsterdam den största utställningen med Vermeer som någonsin genomförts. Utställningen blev snabbt utsåld men nu har du möjlighet att uppleva den på bio. Välkommen till en guidad visning på stor duk med premiär den 22 september.

Med lån från hela världen kunde Rijksmuseum i Amsterdam sammanföra Vermeers mest kända verk i ett stort retrospektiv. Målningar som Flicka med pärlörhänge (Girl with a Pearl Earring), Geografen (The Geographer), Mjölkerskan (The Milkmaid), Den lilla gatan (The Little Street), Dam skriver ett brev (Lady Writing a Letter with her Maid) och Kvinnan med vågen (Woman Holding a Balance).

Utställningen blev snabbt slutsåld men nu kommer en unik chans att se den på bio med guidning av verken tillsammans med chefen för Rijksmuseum och utställningens curatorer.

Med museet Mauritshuis i Haag har Rijksmuseum forskat på Vermeers konstnärskap, hans konstnärliga val och motiv för hans kompositioner, såväl som den kreativa processen bakom hans målningar. Filmen skapar en fördjupad förståelse för detta samt konstnärens otroliga måleri.

Visningar

Vecka 41
tisdag 10 oktober12:00 Biljetter
19:30 Biljetter

Filminfo

OriginaltitelVermeer: The Greatest Exhibition
GenreDokumentär
RegissörDavid Bickerstaff
Längd92 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk talEngelska
Språk textSvenska
Premiär22 september 2023