DOKUMENTÄR- OCH KORTFILMSFESTIVAL

VÄLKOMNA till Bio Aftonstjärnans Dokumentär- och Kortfilmsfestival 21-22 september.

VÄLKOMNA till Bio Aftonstjärnans Dokumentär- och Kortfilmsfestival.
Hoppas du hittar något som tilltalar dig, chansa gärna och bli överraskad! Vi visar filmer på temat Då och Nu, Här och Där och har delat in visningarna i 3 Block per dag. Du betalar bara för de block du väljer + medlemskort.

Kaféet är öppet i samband med visningarna.

Program lördag 21 September

BLOCK 1

Tema – DÅ och NU
10.00–10.15 Rundtur 15 min.
10.20–10.30 Farväl Lindholmen 15 min.
10.35–11.15 Utsnitt ur Göteborg – en resa i tiden av Anders Wahlgren.
11.20–11.40 Helan & Halvan Stumfilm, Pontus Paulin Hugo spelar piano till filmen. 20 min.
11.50–12.20 Ingrid Lindberg. Film, kulturarv och generationsmöten.
5 mikrodokumentärer från Hembygd 2.0 – hitta berättelsen. 30 min.
12.35–13.55 SivanDivan. Regi: Emelie Jönsson och Gustav Ahlgren. 1 tim

BLOCK 2

Tema – HÄR och DÄR
14.30–15.00 The Fixer av Susan Ritzén. Språk engelska, textad på svenska. 30 min.
15.00–15.25 I en fiskeby i Kamerun av Robert Jakobsson. 14 min.
15.25 – 15.55 Home av Inuk Jørgensen. 8 min. Samtal efter.
16.10–16.15 Väggen av Astrid Askberger. 5 min.
16.20–16.35 Konstnären får barn av Sanna Lenken. 14 min.
16.45–17.00 Ingen lyssnar av Elin Övergaard. 15 min.
17.20–18.50 Hjärtelandet Regi: Janus Metz och Simen Plambeth. 1 tim 30 min.

BLOCK 3

19.40–19.45 Glenn the Great Runner av Anna Erlandsson. 3 min.
19.45–21.30 Hasse & Tage, en kärlekshistoria av Jane Magnusson. 1 tim 45 min.

Program Söndag 22 September

BLOCK 1

För de allra yngsta
10.00–10.35 Sagolandet av Nima Yousefi, Jöns Mellgren, Oskar Gullstrand,
Jonas Lindman, Jonas Forsman. 31 min.
10.35–10.55 P A U S

BLOCK 2

För barn 6–9 år
10.55–11.15 Helan & Halvan Stumfilm, Pontus Paulin Hugo, piano. 20 min.
11.20–11.50 Ormtyglar av Charlotta Lennartsdotter och Alla döda små djur av Michael Ekblad. 30 min.
12.05–12.50. Bland Tistlar av Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad. 46 min.
12.50–13.20 P A U S

BLOCK 3

För barn från 10 år
13.20–13.40 Juck av Olivia Kastebring, Ulrika Bandeira, Julia Gumpert. 18 min.
13.50–14.20 Brottas av Julia Thelin. 30 min.
14.25–14.35 Hur man illustrerar en grävling av Anna Erlandsson. 7 min.
14.40–14.55 Katthat av Ola Angelman. 11 min.

Med reservation för att vissa block kan bli utsålda samt för andra ändringar
utanför Bio Aftonstjärnans kontroll.

Medlemskort och Priser
Alla måste lösa ett medlemskort (30 kr) för att se visningarna. Biljetter köpes i kassan på Bio Aftonstjärnan.
Programmet är indelat i Block, varje block kostar 50 kr. För barn under
10 år är söndagens Block 1 och 2 GRATIS!
VAD: Bio Aftonstjärnan, Folkets Bio, visar ny, aktuell kvalitetsfilm från världens alla hörn. Bio Aftonstjärnan är också en mötesplats med kafé.
VAR: Plåtslagaregatan 2 på Lindholmen,Hisingen. Ta Älvsnabben till Lindholmspiren alt. buss till hlp Lindholmen eller Sannegårdshamnen.

Startar21 september 2019 00:00
Slutar22 september 2019 00:00