Det händer mer än bio på AFTONSTJÄRNAN

Här kommer en lista på evenemang som händer på Aftonstjärnan under hösten.

  • 18 maj. Föreläsning med minnesmästaren Jonas von Essen.
    Kan vem som helst få ett minne i världsklass? Jonas von Essens resa från glömsk drömmare till tvåfaldig minnes världsmästare verkar smått mirakulös.
    På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiensiska bilreklamer. Våren 2018 nådde Jonas dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi! Hans minne har också gett honom en enorm allmänbildning som lett till storslam i både Muren, Smartare än en femteklassare och Postkodmiljonären!
  • 23-25 maj. Releasekonsert: Dan Berglund med band.
    Det händer inte ofta men nu händer det. Dan släpper ett nytt album, ”Liv och dikt”, en svit sånger som spänner över ett brett spektrum, allt gestaltat med visionär och drastisk kraft. Vi möter sångaren själv en vintermorgon på 70-talet där han ligger i bilens baksäte på väg till jobbet sjungande Dan Andersson. Vi möter båtflyktingen som måste ut till havs i en bräcklig farkost. Vi serveras en finsk tango om den omättlige jätten Glufs-Glufs. En rocklåt om en farbror som tycker sig utsatt för en woke-sammansvärjning. Vi får en dansbandslåt om evig kärlek i antropocen. För att nämna några exempel.

 

Startar1 januari 2024 00:00
Slutar31 december 2024 00:00